Verdeel de kipfilets in repen of blokjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schil en rasp de gemberwortel.
Verhit de olie, voeg de kip toe en bak deze in 5 min goudbruin.
Voeg er de bosui, geperste knoflook, gember, komijn, Garam Massala, peper en zout naar smaak aan toe en bak alles nog 3 min.
Voeg het citroensap en heet water toe en laat alles nog 10 min zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
Rooster intussen de noten in een hete droge koekenpan en voeg ze bij de kipschotel.
Garneer het gerecht met takjes peterselie en schijfjes citroen en serveer er pandanrijst of basmatierijst bij.
Tip:
Vervang kipfilet door varkensfricandeau.
In plaats van Garam Massala kan ½ eetl kaneelpoeder, met een mespuntje kruidnagelpoeder, met een mespuntje kruidnagelpoeder en korianderpoder (ketoembar) worden toegevoegd.
Bereidingstijd: 35 minuten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |